Referenser

64 64 hide

Referenser

 

Det här säger våra kunder om oss:

”Jag har använt taligenkänning i över ett år nu, både på sjukhuset och på vårdcentral, och har insett att jag sparar en hel del tid på journalskrivningen vilket i slutänden gynnar mina patienter. Taligenkänning effektiviserar den kliniska dokumentationen och minskar hanteringstiden för all dokumentation. Jag rekommenderar absolut det här till alla mina kollegor som vill kunna gå hem i tid när arbetsdagen är slut.”
Yasir A Choudhry, allmänläkare, Fjell legesenter i Drammen, Norge

”Införandet av taligenkänning har på många sätt revolutionerat min vardag som allmänläkare. Jag känner att jag kan göra ett bra jobb vid dokumentationen av mina bedömningar. Hänvisningar till psykiatri eller andra områden som kräver längre utredningar är inte längre lika slitsamma. Jag har effektiviserat min vardag och är färdig med all dokumentation och allt pappersarbete när arbetsdagen är slut. Jag har inte heller särskilt stora problem med att ord blir feltolkade. Det är naturligtvis viktigt att kontrolläsa, men det går snabbt att göra. Jag kan rekommendera det här till alla mina kollegor som har besvär med värk i rygg, nacke eller skuldror, eller som tycker att det tar lång tid att göra den nödvändiga dokumentationen.”
Marius Christensen, kommunläkare i Tjeldsunds kommun, Norge

Arne Bredvei är mycket nöjd med taligenkänningen, men tillägger att det krävs koncentration och en del jobb till att börja med. ”Taligenkänningen har underlättat min vardag betydligt och jag kan inte tänka mig att gå tillbaka till det vanliga sättet att skriva. Jag kan tryggt rekommendera taligenkänning till andra läkare.”
Arne Bredvei, allmänläkare, Pyramiden legekontor i Larvik, Norge

”Taligenkänning är den enda IT-lösning jag har infört under loppet av 20 år som har lett till mätbara kostnadsbesparingar. Det här är första gången vi kan säga att en ny teknik genererar besparingar i fråga om arbetstimmar och kostnader. Förhandsformaterade texter som bara behöver fyllas i med taligenkänning gör dokumentationen ännu enklare för våra läkare. Jag är helt säker på att 50 % av våra norska sjukhus kommer att använda taligenkänning i den dagliga verksamheten inom två år. Särskilt allmänläkarna är mycket nöjda. Vissa är helt förbluffade över hur snabbt dokumentationen blir tillgänglig nu.”
Per Urdahl, chef för medicinsk avdelning, STHF/Telemark Hospital, Norge           

”Vi har ingen väntetid längre. Nästan alla slutanteckningar blir tillgängliga omedelbart. Mina dokument är noggrannare nu, för när jag väl förstod hur systemet tänker var det lätt att ta fram rapporter av konsekvent kvalitet. Du måste vara motiverad för att få det att fungera, men då märker du fördelarna snabbt.”
Ørnulf Paulsen, STHF/Telemark Hospital, Norge     

”Jag sparar mycket tid på det här. Efter att vi fått taligenkänning installerat började vi trivas bättre på jobbet allihop!”
Ole Rødland, Bergen Hudlegeklinikk, Norge